replica órák akciós akció, 70% kedvezménnyel és ingyenes kiszállítással, elérhető replika órák Rolex, Omega, Breitling, Hublot és más figyelemre méltó hamis órákkal

replica orologi italia replica watches

De Stad Gorcum

Als je dan toch in Gorcum bent kan het niet zo zijn dat je je in de stad niet wat verder verdiept…

Gorcum, de stad..

Gorcum heeft een geschiedenis die je zelfs binnen in ons hotel al kunt ervaren. Het hotel is voor een belangrijk deel gebouwd op in de onderste verdieping zichtbare resten van “de Blauwe toren”, een in opdracht van Karel de Stoute gebouwd verdedigingsfort met de allure van een kasteel. Strategisch gelegen aan de Zuidwestzijde van de stad, de Merwede overziend van Werkendam tot Loevestein kan de strategische waarde van deze plek niemand ontgaan.

Aan de andere kant van het hotel kijk je over de Duveltjesgracht tegen de stadsmuur aan. Die stadsmuur heeft de gemeentelijke vernieuwingsdrift van de jaren 70 en 80 gelukkig geheel intact doorstaan. De stadsmuur omringt nog altijd geheel Gorcum en bevat nog één laatste oorspronkelijke stadspoort, de Dalempoort. Ga je de Dalempoort door en loop je naar de Merwede dan krijg je perfect beeld bij de bouw van Gorcum in en op door de Merwede gevormd moerasgebied. Overigens lijkt dat moerasgebied oorzaak van de aanwezigheid van bevers, let maar goed op de doorgeknaagde begroeiing die je op allerlei plekken langs de oostelijke stadspoort, ter hoogte van het Nonnenveld ziet.

M’n enthousiasme verleidt me tot een te chaotische uitleg bij uw wandeling over en langs de stadsmuur. Laat ik beginnen u uit te leggen dat u de stadsmuur natuurlijk in twee richtingen kunt volgen. Het hotel verlatend kunt u linksaf gaan, naar het oosten, de muur ligt aan uw linkerhand en die volgt u tot de eerste doorgang, na zo’n 75 meter, t.h.v. restaurant Merwezicht. Na de doorgang houdt u rechts aan, steekt via de sluisdeuren de Linge over en houdt aan de overkant rechts aan, de muur op arriveert u op het oostelijke deel van de stadsmuur, u volgt eenvoudig de muur en maakt zo een rondje van om en nabij de 3,5 kilometer.

Natuurlijk kunt u besluiten de muur in andere richting te volgen, u verlaat het hotel, links af en gaat direct links, naar boven. Eenmaal boven bent u op de stadsmuur die u nu naar het westen (links aanhouden) volgt. Ook hier geldt; gewoon de muur blijven volgen en u landt weer op het vertrekpunt. Meer info vindt u hier.

Boutique Hotel
Karel de Stoute

Buiten de Waterpoort 2
4201CS Gorinchem
0183-745 945
info@hotelkareldestoute.nl

Ontdek de Historie
van Gorinchem

Hotel Karel de Stoute is gebouwd op de restanten van de Blauwe Toren, net buiten de Gorinchemse Waterpoort. De restanten van het kasteel van Karel de Stoute zijn in en rondom het hotel te bewonderen.

© Copyright Hotel Karel de Stoute

replica rolex

Replica Orologi